Στην ηλικία των 2 τα παιδιά βρίσκονται σε περίοδο εξερεύνησης των ατομικών τους δυνατοτήτων! Παρουσιάζουν μια έκρηξη ενεργητικότητας και ανάγκη εκτόνωσης των συναισθηματικών τους εντάσεων. Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα διαμορφώθηκε έχοντας ως γνώμονα τα χαρακτηριστικά αυτής της ηλικίας.​

Στόχοι του μεταβρεφικού τμήματος είναι:

  • Γνωστική ανάπτυξη: Μέσα από συζητήσεις, εικόνες, παιχνίδια, φυλλάδια, ζωγραφιές και κατασκευές τροφοδοτείται και αναπτύσσεται η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών. Οι γνώσεις κατακτώνται με διασκεδαστικό τρόπο και η μάθηση προσφέρει περισσότερο μια ευχάριστη εμπειρία.
  • Γλωσσική ανάπτυξη: Μέσα από παραμύθια, ποιήματα και τραγούδια τα παιδιά εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και διαμορφώνουν τη σκέψη τους! Τα ενθαρρύνουμε να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες και έτσι εξασκούν τον λόγο και τη φαντασία τους!
  • Πρώτη επαφή με προμαθηματικές έννοιες: Παίζοντας, συγκρίνοντας, ταξινομώντας, τα παιδιά ανακαλύπτουν και κατανοούν τις έννοιες του χρόνου, του χώρου και της ποσότητας. Έρχονται σε πρώτη επαφή με μεγέθη και σχήματα!
  • Κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη: Η συναισθηματική αγωγή των παιδιών είναι ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσής τους. Το κλειδί για την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών είναι η δημιουργία θετικών σχέσεων μεταξύ παιδαγωγού και παιδιών. Τα παιδιά ενθαρρύνονται αρχικά ν’ αναπτύξουν σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης με τη δασκάλα και τους συμμαθητές τους. Μέσα από τους απλούς κανόνες της τάξης μαθαίνουν να λειτουργούν ως μέλος μιας ομάδας. Μαθαίνουν να συνεργάζονται και να μοιράζονται. 
  • Πρώτη επαφή με τη μουσική: Ήχος, ρυθμός, κίνηση, τραγούδι! Τα παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν και να παράγουν ήχους, να τραγουδούν, να κινούνται με ρυθμό, να χορεύουν και να παίζουν μουσικά όργανα! 
  • Εικαστική δημιουργία: Το παιδί πειραματίζεται με υλικά και μαθαίνει να χρωματίζει αρχικά μέσα στο πλαίσιο. Ζωγραφίζει, φτιάχνει αντικείμενα με πηλό, κολλάει, δημιουργεί κατασκευές με απλά υλικά! 
  • Θεατρική αγωγή: Με κουκλοθέατρο, με θεατρικό παιχνίδι, με θέατρο σκιών, με κατασκευή γαντόκουκλας, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν συναισθήματα και ιδέες και να συνεργαστούν πλάθοντας ιστορίες!